sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Martti Hellström vetämään Rehtori tutkijana-verkostoa

Suren hallitus valitsi 24.3.2008 valinnut rehtori, KT Martti Hellströmin vetämään tutkijarehtorien verkostoa. Vaikka pesti on päättynyt, ja verkoston vetovastuu siirtynyt muille, jatkan tässä rehtorien tekeminen tutkimusten seurantaa.

Rehtorit ovat tunnetusti aktiivista väkeä. Osa suuntaa energiaansa tutkimuksen suuntaan ja hakeutuu tutkijakoulutukseen.  Hyvä meille kaikille.


Kuka Martti Hellström?

Martti Hellström on 54-vuotias espoolainen, espoolaisen Auroran alakoulun rehtori. Hän on ollut opetusalalla yli 30 vuotta ja rehtorina pian 19 vuotta. Oman työnsä ohessa hän vetää päätoimittajana Luokanopettajalehteä ja kirjoittaa oppi- ja tietokirjoja. Tuorein julkaisu on PS-Kustannuksen julkaisema "Sata sanaa opetuksesta" (2008).

Pohjakoulutukseltaan Hellström on luokanopettaja. Hänen kasvatustieteen väitöskirjansa (2004) käsitteli koulujen kehittämishankkeissa viisaaksi osoittautunutta muutosotetta. Hän on kouluttautunut 2004-2005 Opekossa oppilaitosjohdon kouluttajaksi ja Microsoftin PiL-hankkeessa Fullan-fasilitaattoriksi. Hellström oli Suren Pro Rexi - 2015-koulutuskiertueen pääkouluttaja.

Hellströmillä on vaimo ja kolme aikuista lasta. Rakkaimmat harrastukset ovat kouluteatteri, opettajabändi ja vespailu.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips Martti! Sinulla sitä energiaa vain riittää ;-) Oikein näin... jos vain itse suinkin ehdin, niin mielelläni käyn kommentoimassa ja vähintäänkin lukemassa: sitähän se verkko-osallisuus ja läsnäoleminen verkoissa nykyisin enemmänkin on.
Hyvä idea on koota rehtoreiden tai rehtorin työ&toimialaa koskevia tutkimuksia yhteen sivuun: niitä kun muuten saa itse keräillä sieltä ja täältä.
T. Jomppa A.
Lahti&Hki

Anonyymi kirjoitti...

Onnea valinnasta ja matkaan, Martti! Kiitos, kun tiedotit sivustosta. On helppo yhtyä tuohon veli Jompan kommenttiin: seurailen tilannetta ja "isken", jos sisäistä motivaatiota löytyy.
Toivottelee Appa

Anonyymi kirjoitti...

Martti hienoa olla mukana keskustelemassa johtamassasi verkostossa. Olethan jo ProRexi 2015 hankkeessa maastouttanut Suomeen johtamistiedettä jo globaalilla tiedeperustalla, josta on hyvä maadoittaa ajatuksia Suomen oppilaitosjohdon kokemuksiin.Johtajuustutkimuksen keskeistä ydintä pohditaan myös suomen kielellä kirjassa Johtajuus lisäarvona (Iiris Autio, WSOY2008). Kannattaa ainakin selailla.

Martti Hellström kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Kuinka oma tukkimusmieli voi?